Woonrapporten

Woonspotter heeft elke woning in Nederland in kaart gebracht. Naast de informatie die je op onze website kunt vinden, bieden we tevens een uitgebreid woonrapport aan. In dit rapport vind je van elke woning in Nederland onder andere de woningwaarde, perceelsinformatie, bestemmingplannen en uitgebreide buurtinformatie. Op deze pagina vind je meer informatie over de onderdelen die in het rapport zijn terug te vinden.

dan-gold-4HG3Ca3EzWw-unsplash

De Woning

Als je een nieuwe woning wilt kopen dan wil je graag goed geïnformeerd zijn. In het woonrapport is de officiële gemeentelijke informatie opgenomen zoals het bouwjaar en de woonoppervlakte. Zo weet u altijd dat u over de juiste informatie beschikt.

Referentiepanden

Vergelijk de woning met vergelijkbare panden in de buurt. Wij bieden een overzicht van maximaal 9 woningen die vergelijkbaar zijn. Zo zie je in 1 oogopslag of de woning die je op het oog hebt de juiste vraagprijs heeft. Zo komt je beslagen ten eis als je contact opneemt met de makelaar.

Woningwaarde

De woningwaarde in het woonrapport is bepaald door gebruik te maken van een hiervoor speciaal ontwikkeld computermodel. Makelaars en taxateurs gebruiken deze data ter ondersteuning van hun processen. Op basis van diverse kenmerken is automatisch van alle 7,5 miljoen huizen in Nederland de woningwaarde bepaald.

etienne-beauregard-riverin-B0aCvAVSX8E-unsplash
energielabel

Energielabel

Elke woning heeft een energielabel nodig. In het woonrapport is dit uiteraard opgenomen. Energielabel F is een zeer slecht geisoleerde woning. Energielabel A is zeer goed geisoleerd. Het is uiteraard geen probleem als je een woning met energielabel F koopt. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je energieverbruik hoger is. Een verbouwing is raadzaam maar tel daarom wel extra verbouwingskosten bij de woning op. Informeer bij de makelaar wat de kosten zouden zijn. Nog beter neem een aankoopmakelaar mee die je beter kunt informeren. 

Buurt

Jaarlijks brengt de Nederlandse overheid de leefbaarheid van alle buurten van Nederland in kaart. Dit is gebaseerd op criminaliteit en enquetes onder bewoners. In het rapport hebben wij een leefbaarheidscore opgenomen.

Daarnaast tonen wij andere nuttige feitjes zoals het type buren, geluidshinder en bestemmingsplannen. Je koopt je huis voor lange tijd. Dan is het fijn om te weten in wat voor buurt je komt te wonen.

FAQs

Woonrapporten

Neem contact op

Uw mening is belangrijk. Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik heb een vraag?