Bouwjaar Woning

 De eerste stap tot het kopen van een huis begint met het gratis woonrapport van WoonSpotter. Daarin is het door het Kadaster geregistreerde bouwjaar en woonoppervlakte in terug te vinden. Op deze pagina vind u meer informatie over het Bouwjaar en WoonOppervlakte.

MEER INFORMATIE

Bouwjaar

Het woonrapport toont gratis het bouwjaar van de woning. Het Kadaster beheert een database van alle woningen in Nederland. Dit noemt men de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Woonspotter gebruikt deze database van het Kadaster om de woningwaarde te bepalen. Echter aanvullende gegevens zoals het bouwjaar zijn ook in deze database opgenomen. Databedrijf Spotzi neemt maandelijks de meest recente gegevens van het kadaster over en verwerkt dit op WoonSpotter, en de woonrapporten.

Het bouwjaar van een woning is het jaar waarin een woning is opgeleverd voor bewoning. Het bouwjaar van een woning komt in de meeste gevallen overeen met het bouwjaar dat in de Basisregistratie gebouwen is geregistreerd voor het pand waarin deze woning is gelegen. Dit kan alleen anders zijn, wanneer in een bestaand pand (bijvoorbeeld een monumentale kerk) later “nieuwbouw-appartementen” zijn gereali­seerd.

Dat wil niet zeggen dat de woning ook in het bouwjaar voor het eerst bewoond zal zijn (leegstand). Het is mogelijk dat objecten in aanbouw een toekom­stig (vermoede­lijk) bouwjaar hebben. Bij appartementen is het mogelijk dat wanneer de opleverdata van de verschillende apparte­menten rond de jaarwisse­ling liggen, appartemen­ten binnen één complex een verschil­lend bouwjaar krijgen. Meestal zal echter één bouwjaar voor het gehele complex worden geregistreerd.

Woonoppervlakte

In de woonrapporten is de woonoppervlakte van een woning opgenomen. Deze informatie komt tevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen welke door het Kadaster wordt beheerd.

Heel simpel gezegd is de “Woonoppervlakte” de “bewoonbare oppervlakte achter de voordeur van de woning”. Meer informatie over Woonoppervlakte is hier te vinden: Woonoppervlakte

CV Ketel

Het bouwjaar zegt iets over de energiezuinigheid van de woning. Een woning gebouwd na 2000 is in de regel energiezuinig aangezien deze is voorzien van dubbel glas en isolatie. Als een huis of appartement meer dan 12 jaar oud is dan is kans groot dat de CV ketel aan vervanging toe is. Let hier op bij de aankoop van een woning. Om deze reden is het altijd handig om bij ons het bouwjaar van de woning te controleren.

Bron

Het bouwjaar en de woonoppervlakte worden door WoonSpotter bij het Kadaster betrokken. Deze openbare gegevens zijn ook te vinden op: https://bagviewer.kadaster.nl

Waarom bouwjaar via Woonspotter?

Woonspotter geeft u meer inzicht in uw woning, maar ook andere interessante informatie over openbare voorzieningen, de opbouw van de buurt, criminaliteit en milieugegevens worden door ons verzameld. Een deel van deze gegevens is standaard in elk rapport opgenomen. U krijgt dus veel informatie voor een aantrekkelijke prijs.

FAQs

Bouwjaar Woning

Neem contact op

Uw mening is belangrijk. Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik heb een vraag?