Woonrapport

 De eerste stap tot het kopen van een huis begint met het gratis woonrapport van Spotzi. Een beknopt overzicht van het door het Kadaster geregistreerde bouwjaar en woonoppervlakte.

voorbeeld rapport Andere producten

 

MEER INFORMATIE

Woonoppervlakte

In de Spotzi rapporten is de woonoppervlakte van een woning opgenomen. Deze informatie komt tevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen welke door het Kadaster wordt beheerd.

Heel simpel gezegd is de “Woonoppervlakte” de “bewoonbare oppervlakte achter de voordeur van de woning”. Meer informatie over Woonoppervlakte is hier te vinden: Woonoppervlakte

CV Ketel

Het bouwjaar zegt iets over de energiezuinigheid van de woning. Een woning gebouwd na 2000 is in de regel energiezuinig aangezien deze is voorzien van dubbel glas en isolatie. Als een huis of appartement meer dan 12 jaar oud is dan is kans groot dat de CV ketel aan vervanging toe is. Let hier op bij de aankoop van een woning. Om deze reden is het altijd handig om bij ons het bouwjaar van de woning te controleren.

Bouwjaar

Na invoeren van postcode en huisnummer toont Spotzi gratis het bouwjaar van het desbetreffende pand op de kaart. Het Kadaster beheert een database van alle woningen in Nederland. Dit noemt men de basisregistratie adressen en gebouwen. Spotzi gebruikt deze database van het Kadaster om de woningwaarde te bepalen. Echter aanvullende gegevens zoals het bouwjaar zijn ook in deze database opgenomen. Spotzi neemt maandelijks de meest recente gegevens van het kadaster over en verwerkt dit op deze website, de woningwaarde rapporten, sms’jes van Woningwijs en in de apps.

Het bouwjaar van een woning is het jaar waarin een woning is opgeleverd voor bewoning. Het bouwjaar van een woning komt in de meeste gevallen overeen met het bouwjaar dat in de Basisregistratie gebouwen is geregistreerd voor het pand waarin deze woning is gelegen. Dit kan alleen anders zijn, wanneer in een bestaand pand (bijvoorbeeld een monumentale kerk) later “nieuwbouw-appartementen” zijn gereali­seerd.

Dat wil niet zeggen dat de woning ook in het bouwjaar voor het eerst bewoond zal zijn (leegstand). Het is mogelijk dat objecten in aanbouw een toekom­stig (vermoede­lijk) bouwjaar hebben. Bij appartementen is het mogelijk dat wanneer de opleverdata van de verschillende apparte­menten rond de jaarwisse­ling liggen, appartemen­ten binnen één complex een verschil­lend bouwjaar krijgen. Meestal zal echter één bouwjaar voor het gehele complex worden geregistreerd.

Waarom Woonspotter?


Woonspotter geeft u meer inzicht in uw woning, maar ook andere interessante informatie over openbare voorzieningen, de opbouw van de buurt, criminaliteit en milieugegevens worden door ons verzameld. Een deel van deze gegevens is standaard in elk rapport opgenomen. U krijgt dus veel informatie voor een aantrekkelijke prijs.

visibility_off

Privacy

Indien u een product koopt leggen wij uw e-mail adres alleen voor administratieve doeleinden vast. Sommige producten zijn gratis. In dit geval kan het voorkomen dat u promotionele e-mails ontvangt. Alleen op deze wijze kunnen wij ons product gratis houden.

markunread_mailbox

Levering

Het rapport kan direct op deze pagina worden besteld. Het product wordt binnen enkele minuten na elektronische betaling naar het opgegeven e-mail adres verstuurd.
Heeft u na een half uur niets ontvangen, neem dan contact met ons op.

error_outline

Meld fouten!

Ondanks onze inspanning kunnen de gegevens verkeerd in het rapport zijn opgenomen. Meld ons de afwijking. Wij doen een terugmelding naar de bronhouder.

assignment

Voorwaarden

De kosten van het rapport zijn hierboven opgenomen.