Woningwaarde

 

 

Wat is de woning echt waard?

De verkoopprijs van een woning is niet altijd de echte prijs. Als u inzage heeft in de daadwerkelijke woningwaarde dan weet u welk bod u neer kunt leggen voor het huis of appartement. Het woningwaarde rapport geeft een indicatie van de waarde van een pand.

Makelaars en taxateurs gebruiken onze woningwaarde ter ondersteuning van hun processen. U kunt deze informatie nu ook zelf inzien door het Woningwaarde rapport te bestellen.

Hoe komt de taxatie tot stand?

De woningwaarde is bepaald door gebruik te maken van een speciaal ontwikkeld computermodel waarin de verkooptransacties van ruim 3 miljoen woningen in zijn verwerkt. Per woning is gekeken naar de ligging, type wijk en type woning. Hieruit volgt een waarde die in 95% van de gevallen een hoge betrouwbaarheid heeft. De informatie is afkomstig van Nederlandse gemeenten, het Kadaster en woningmakelaars. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Daar zijn we eerlijk over en die staan hiernaast vermeld.

Woonlasten

In het rapport is tevens een indicatie van de woonlasten weergegeven. Het betreft een overzicht van:

– de hypotheeklasten
– gemeentelijke lasten

De hypotheeklast is indicatief en gaat uit van het lenen van de volledige woningwaarde.

Tot slot maakt een kaart van de gemeentelijke lasten in 1 oogopslag duidelijk hoe hoog de lasten zijn van omliggende gemeenten. Misschien is het voordeliger om een gemeente verderop te gaan wonen.

Uitzonderingen

Aangezien niet in de woning gekeken kan worden is de kans aanwezig dat de waarde van een huis of appartement te hoog of juist te laag is ingeschat. Om die reden kan de gegeven waarde van een huis of appartement nooit gebruikt worden ter vervanging van een taxatie door een makelaar of taxateur.

De woningwaarde is niet handmatig vastgesteld maar met behulp van software uitgerekend. Ook hierin kunnen fouten of onnauwkeurigheden optreden. Veel boerderijen zijn niet beoordeeld aangezien er geen informatie is over de stallen en landbouwgronden.

Waarom Woonspotter?


Woonspotter geeft u meer inzicht in uw woning, maar ook andere interessante informatie over openbare voorzieningen, de opbouw van de buurt, criminaliteit en milieugegevens worden door ons verzameld. Een deel van deze gegevens is standaard in elk rapport opgenomen. U krijgt dus veel informatie voor een aantrekkelijke prijs.

Privacy

Indien u een product koopt leggen wij uw e-mail adres alleen voor administratieve doeleinden vast. Sommige producten zijn gratis. In dit geval kan het voorkomen dat u promotionele e-mails ontvangt. Alleen op deze wijze kunnen wij ons product gratis houden.

Levering

Het rapport wordt binnen enkele minuten na elektronische betaling naar het opgegeven e-mail adres verstuurd.

Meld fouten!

Ondanks onze inspanning kunnen de gegevens verkeerd in het rapport zijn opgenomen. Meld ons de afwijking. Wij doen een terugmelding naar de bronhouder.